תלמידי כיתות ה-ו התנסו השנה בלמידה מבוססת פרויקטים בגאוגרפיה, תנך והיסטוריה. בתנך והיסטוריה התלמידים קיבלו פרויקט בו עליהם להעלות משדר חדשות על נושא מתוך תכנית הלימודים.התלמידים התחלקו לקבוצות וכל קבוצה הייתה אחראית למשדר בנושא מסוים. כל קבוצה כתבה תסריט של המשדר הקליטו באולפן ירוק וערכו את התוצר הסופי. אופן העבודה של התלמידים היה מרתק הם התפזרו בחלל בית הספר לפי הצורך חלק עבדו בפינות שקטות עם ניידים כדי לכתוב תסריט, חלק עבדו בחדר תקשורת לצילומים וחלק היו בחדר עריכה ללטש את התוצר הסופי. היציאה מגבולות הכיתה למרחבים נוספים בבית הספר יצרה למידה מעניינת ורלוונטית מאוד לעולם הטכנולוגי שמתקדם ומציב אתגרים חדשים שבית הספר רואה בהם אבני יסוד של המתבגר החדש.
בגאוגרפיה קיבלו תלמידי כיתה ה עבודת חקר בנושא מדינות הים התיכון, הכיתה חולקה לקבוצות הטרוגניות וכל קבוצה נתבקשה לחקור מדינה אחת מתוך מדינות הים התיכון. בסוף תהליך החקר עליהם להציג בפני הכיתה את הממצאים. את תהליך החקר עשו התלמידים בחללים שונים בבית הספר ונעזרו במחשבים ניידים כדי לאסוף מידע ובכלי גוגל כדי לשתף מידע בין חברי הקבוצה.
מורים חוששים לפזר את התלמידים בחלל בית הספר בגלל החשש שהם יאבדו שליטה ולא תהיה למידה אך להפך הוא הנכון כאשר יוצרים סביבת עבודה נעימה ונוחה התלמיד עובדת באופן יעיל יותר. יש לציין שתפקיד המורה הוא להסתובב בין החללים ולתת סיוע והכוונה במישור הלימודי ובמישור החברתי שהרי ערך המוסף העיקרי בלמידת פרויקט הוא פיתוח מיומנויות בין אישיות של עבודת צוות, שיתוף פעולה, לקיחת אחריות ובכך להפוך את התלמידים שלנו ללומדים עצמאיים.
במסגרת שיעורי גאוגרפיה הכינו ילדי כיתה ה חדר בריחה דיגיטלי בגאוגרפיה.
שלב א- התלמידים התחלקו לקבוצות.
שלב ב- כל תלמיד בקבוצה יצר חידה באחד מנושאי הלימוד שנלמדו השנה בגאוגרפיה.
שלב ג- כל קבוצה בחרה את החידה המאתגרת ביותר מבין החידות שיצרו חברי הקבוצה.
שלב ד- משחקים בחדר הבריחה שהורכב מהחידות של התלמידים. התלמידים מנסים לפצח את החידות של הקבוצות האחרות לאסוף רמזים ולפצח את תיבת המפתח ראשונים כדי להשיג את המפתח שיוציא אותם מהחדר.